Víctor Iriarte Fraga i Maria de la O Soto Simon

iriarte

 

Víctor: Tinc 44 anys, estic casat i sóc pare de dues adolescents. Professió: Monitor d’esquí, 26 anys treballant a Ordino-Arcalís i treballo en una petita empresa de pintures.


Maria de la O: Sóc del 7 de juny 1963, Casada. Professió: Funcionària del Comú d’Ordino. Som unes persones que creiem en la gent, sempre hem pensat que els ideals han de passar pel davant dels interessos, però malauradament això no és el que succeeix habitualment.

Víctor: Fa 20 anys que participo activament de l’associacionisme mediambiental i professional, perquè Andorra continuï respectant el medi ambient i per intentar que els monitors tinguin els seus drets d’assalariats reconeguts.

Maria de la O: Les meves vinculacions han estat estretament lligades al món del turisme, la cultura, els esports i la gastronomia; sóc, de mena, optimista i solidària, he tingut moltes més vinculacions amb el món de l’esport ajudant a associacions i federacions. M’agrada aportar la meva ajuda per a bones causes, siguin socials, esportives o polítiques.

Considerem que tothom hem de posar el nostre gra de sorra per millorar les coses i que tenim l’obligació de donar per a poder exigir.

El que volem amb la nostra candidatura és intentar entendre la política que està portant la CASS i treballar per millorar-la i fer de portaveus de tots els assalariats, als qui creiem que no se’ls està fent justícia.

Cada vegada es veuen i veiem amb més retallades socials i costos més elevats de les nostres cotitzacions i amb unes justificacions no suficientment explicades.

Ens agradaria formar part del consell d’administració de la CASS, perquè sempre hem tingut la inquietud i incredulitat de les dades econòmiques, i voldríem defensar davant dels assalariats que cal mantenir un sistema de seguretat social -sí, SOCIAL!!-.

Creiem que és vital mantenir el sistema de solidaritat perquè és de justícia que tots els ciutadans tinguin garantit un model de seguretat social i de pensions digne i que no estigui lligat al seu poder adquisitiu. Però els usuaris no som únicament números; som persones, amb dificultats econòmiques i problemes de salut en molts casos. Per això, cal humanitzar aquests números. Som partidaris, com hem dit anteriorment, de reforçar i defensar la darrera ‘S’ de la CASS.

També és cert que cal ser molt curós en controlar la despesa i evitar els abusos del sistema, si tenim la vostra confiança, volem acabar amb aquest ocultisme que sempre ha estat en el que fa a la CASS i, sobretot, donar la màxima transparència.

Us animem a totes i a tots a participar directament d’aquestes eleccions. És molt important estar actiu per defensar els nostres drets. Penseu que, en el cas dels no residents, és l’única votació a la qual podeu participar, malauradament. Per defensar-vos a tots us demanem el vostre suport en les eleccions a representant dels assalariats al consell d’administració de la CASS, del pròxim 20 de juny.